Times: Mursi, İran’dan destek arayışında

img
Times: Mursi, İran’dan destek arayışında YDH

YDH- İngiliz Times gazetesi, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin İran'da gizli destek almak için girişimde bulunduğunu iddia etti.




 

YDH-İngiliz Times gazetesi, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin İran'da gizli destek almak için girişimde bulunduğunu iddia etti.

İngiliz Times gazetesinde yer alan habere göre Kudüs Ordusu Komutanı General Kasım Süleymani, 2013 yılının ilk günlerinde gittiği Mısır'da Cumhurbaşkanı Mursi'ye yakın isimlerle 2 gün süren görüşmelerde bulundu.

Hizbullah ve Hamas'ın silahlandırılmasında aktif rol üstlenen General Süleymani, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve Müslüman Kardeşler Cemaati liderliğinin daveti üzerine Mısır'a gitti.

Süleymani, Cumhurbaşkanı Mursi'nin dış ilişkiler danışmanı Isam Haddad'ın yanı sıra Müslüman Kardeşler'in diğer liderleriyle, Mısır'daki istihbarat ve güvenlik teşkilatının yeniden yapılandırılması, Mısır Ordusu'nun kontrolündeki Ulusal Güvenlik Teşkilatı'ndan bağımsız yeni bir teşkilatın kurulması üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Gazete, Cumhurbaşkanı Mursi, Mısır yönetimindeki konumunu güçlendirmek için İran'dan gizli destek istemesini, Mısır'ın Batı’yla ilişkisine güçlü bir darbe olarak yorumlandı.



Makaleler

Güncel