Mursi: Yahudilerle ilgili sözlerim çarpıtıldı

img
Mursi: Yahudilerle ilgili sözlerim çarpıtıldı YDH

YDH- Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, basında gündeme getirilen Yahudiler hakkındaki 2010 tarihli konuşmasının bağlamından koparılarak çarpıtıldığını söyledi.




 

YDH-Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, basında gündeme getirilen Yahudiler hakkındaki 2010 tarihli konuşmasının bağlamından koparılarak çarpıtıldığını söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, ABD Kongresi Askeri Hizmetler Komite Üyesi John McCain'i kabulü sırasında yaptığı açıklamasında, 2010 yılında yaptığı konuşmasının, bağlamından koparılarak uzun bir süredir aleyhinde yürütülen propaganda kapsamında kullanıldığını söyledi.

McCain ve beraberindeki Amerikalı heyetin, söz konusu konuşmasını sorması üzerine Mursi "O sözlerim, konuşmanın sadece bir parçası. Bağlamından koparılarak çarpıtılmış. Ben, dinlere ve mensuplarına saygı duyarım. Yahudi dini ve ona mensup olanlarla Filistinlilere saldıran İsrail saldırılarını birbirinden ayırmak gerekiyor" dedi.

New York Times gazetesinin haberine göre Mursi, 3 yıl önce yaptığı konuşmasında, Müslümanların çocuklarını, Yahudi ve Siyonizm düşmanlığı üzerine eğitmelerini isteyerek "Yahudiler, domuz ve maymunların torunlarıdır. Onlar, Filistinlilerin kanlarını emen yarasalardır" demişti.

Amerika Dışişleri Bakanlığı , Cumhurbaşkanı Mursi'nin 2010 yılındaki saldırılarını kınamakla birlikte, İsrail'le bölge ülkeleri arasındaki barışa inandığı ve desteklediğini hatırlatarak 2010 yılındaki sözlerinin açıklığa kavuşturulmasının yeterli olacağını söylemişti.

Beyaz Saray da, Mursi'nin bu sözlerinin medyaya yansıması üzerine,  Yahudi aleyhtarı sözlerinden ötürü Mursi'yi kınamıştı. 



Makaleler

Güncel