Mısır: IMF ile görüşmelerimiz devam ediyor

img
Mısır: IMF ile görüşmelerimiz devam ediyor YDH

YDH- Mısır yönetimi, IMF ile yapılan 4.8 milyar Dolarlık krediye ilişkin ön anlaşmayla ilgili olarak iki taraf arasındaki görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.




 

YDH-Mısır yönetimi, IMF ile yapılan 4.8 milyar Dolarlık krediye ilişkin ön anlaşmayla ilgili olarak iki taraf arasındaki görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

Mısır’da yayımlanan el-Ehram gazetesinin haberine göre Mısır Planlama ve Uluslar arası İşbirliği Bakanı Eşref el-Arabi, IMF ile ön anlaşması yapılan 4.8 milyar Dolarlık krediyle ilgili görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.

Bakan Eşref el-Arabi, IMF ile müzakerelerin iki ay önce başladığını; ancak geçen süre içerisinde çok şeyin değişmesinden dolayı yeniden görüşmeler yapılmasının doğal olduğunu söyledi.

Hükümetin ekonomik programı, tüm ayrıntılarıyla nihai hale getirmek istediğini belirten Mısır Planlama Bakanı el-Arabi, IMF Temsilcisini Kahire’ye geri getirecek şekilde reformlar yapacaklarını ve IMF ile nihai anlaşmayı imzalayacaklarını söyledi.

Bakan Eşref el-Arabi ayrıca IMF’den ekonomi alanındaki reformların uygulanmasını bir sonraki mali yıla ertelemelerini isteyeceklerini kaydetti.



Makaleler

Güncel