Suriyeli muhalifler: Devrim için 500 milyon lazım

img
Suriyeli muhalifler: Devrim için 500 milyon lazım YDH

YDH- Fransa'nın çağrısıyla Paris'te toplanan Suriyeli muhalifler, uluslararası toplumdan para ve silah talebini yineledi.




 

YDH- Fransa'nın çağrısıyla Paris'te toplanan Suriyeli muhalifler, uluslararası toplumdan para ve silah talebini yineledi.
  Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabisu'un ev sahipliğinde Paris'te düzenlenen Suriye konferansına, Ulusal Koalisyon Başkan yardımcıları Riyad Seyf ve Suheyr Atassi, Ulusal Konsey Başkanı George Sabra başta olmak üzere çok sayıda muhalif katıldı.
  50'ye yakın ülkenin diplomatlarının da katıldığı konferansta muhalefet adına söz alan Riyad Seyf, "Suriye halkı acımasız bir savaşa girdi. Vakit lehimize işlemiyor. Bu çatışma, bölgeye ve tüm dünyaya felaket dışında başka bir şey getirmez. Uluslararası toplumun artık boş vaatler vermesini istemiyoruz" dedi.
  Konferansa ev sahipliği yaptığı için Fransa'ya teşekkür eden Seyf, bu konferansın diğer konferanslarda olduğu gibi sadece kuru vaatlerle yetinilmemesi, verilen sözlerin ilerleyen günlerde yerine getirilmesi gerektiğini söyledi.
  Suriye Ulusal Konsey Başkanı George Sabra ise muhalefet olarak geçiş hükümeti kurabilmek için uluslararası toplumdan birkaç milyar dolar vermesini istedi. Sabra "Bizim, milyar dolara ihtiyacımız var. Ama en azından hükümetin kurulabilmesi için 500 milyon dolara muhtacız. Bizim ayrıca çok fazla silaha ihtiyacımız var" diye konuştu. 
  Suriyeli muhalifler, bir hafta önce İstanbul'da düzenledikleri toplantıda, uluslararası toplumun koalisyona mali destekte bulunmamasından ötürü geçiş hükümetini ileri bir tarihe ertelediğini açıklamıştı.