Aşiret liderlerinden “onur anlaşması”

img
Aşiret liderlerinden “onur anlaşması” YDH

SAAF-Irak’ta bugün toplanan tüm kesimlere mensup aşiret liderleri bir onur anlaşması




SAAF-Irak’ta bugün toplanan tüm kesimlere mensup aşiret liderleri bir onur anlaşması imzalayarak ülkedeki şiddeti durdurma konusunda yemin etti.

 

Başbakan Nuri el-maliki’nin gündeme getirdiği Ulusal Barış ve Uzlaşma planı çerçevesinde bugün Bağdat’taki Babil Oteli’nde bir araya gelen Iraklı aşiret liderleri, “onur anlaşması” imzalayarak ülkedeki şiddete ve çatışmalara son vereceklerine dair yemin ettiler.

 

Fransız Haber Ajansının verdiği habere göre söz konusu anlaşmanın bir bölümünü okuyan bir aşiret lideri “Ben ve arkadaşlarım ülkemizi koruyacağımıza, Irak halkı arasında yaşanan şiddeti ve çatışmayı durduracağımıza ve tekfirci grupların faaliyetlerine son vereceğimize dair yemin ederiz” dedi.

 

Bu anlaşmanın Başbakan Nuri el-Maliki’nin gündeme getirdiği ve ülkedeki aşiret liderlerinden de desteklemesini istediği Ulusal Barış ve Uzlaşma Planı konusunda büyük bir ilerleme olarak değerlendiriliyor.

 

600’den fazla aşiret lideriyle şeyhinin katıldığı toplantıda başbakan Nuri el-Maliki, meclis Başkanı Mahmud el-Meşhedani ve Ulusal Uzlaşma ve Barış Planı’ndan sorumlu bakan danışmanı Ekrem el-Hekim de hazır bulundu.