Muaz el-Hatib’den dış müdahale çağrısı

img
Muaz el-Hatib’den dış müdahale çağrısı YDH

YDH- Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Muaz el-Hatib'le Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bugün Münih'te düzenlenen konferansta bir araya geldi.




 

YDH- Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Muaz el-Hatib'le Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bugün Münih'te düzenlenen konferansta bir araya geldi.

Görüşmeye ilişkin olarak Rusya tarafından herhangi bir açıklama yapılmazken el-Hatib, Moskova ziyareti için bir kez daha davet aldığını söyledi.

Kasım ayında Koalisyon'un başkanlığını seçilmesinden sonra aldığı Moskova davetini reddeden el-Hatib, "Rusya'nın görüşü belli; fakat krizin hafifletilmesi için müzakereleri kabul ediyoruz. Bununla birlikte detaylar üzerinde konuşmamız gerekiyor" dedi.

Reuters'in haberine göre Lavrov, el-Hatib'in yanı sıra ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ve BM Suriye Özel Temsilcisi Ahdar İbrahimi'le de bir araya geldiği; fakat görüşmeye ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadığı bildirildi.

Biden ise Münih şehrinde başlayan Güvenlik Konferansı'nda yaptığı konuşmasında, uluslararası toplumun Suriye muhalefetine daha fazla destek vermesini isterken "Suriye konusunda Rusya ile Amerika arasındaki büyük ihtilaflar hala devam ediyor" dedi.

El-Hatip ise Suriye yönetimini ülkeyi harabeye çevirmekle suçlarken uluslararası toplumun sessizliğini kınadı. Yaptığı konuşmasında el-Hatib, önceki gün yaptığı krize müzakereyle çözüm bulma çağrısının aksine, Suriye yönetimine bağlı güvenlik merkezlerinin vurulması için uluslararası toplumdan talepte bulunabileceğinin işaretini verdi.

Münih'teki temasları sırasında Biden'le de bir araya gelen El-Hatip "Suriye yönetiminin istifa etmesi girişimlerinin sonuçsuz kalması halinde harici taraflardan Beşşar Esed yönetimine bağlı merkezlerin vurulması talebine sığınabiliriz" dedi.



Makaleler

Güncel