Cibali geri adım atmıyor

img
Cibali geri adım atmıyor YDH

YDH- Tunus hükümetinin ülkede yaşanan siyasi krizin çözümü için bir hakem komitesi kurduğu açıklandı.




 

YDH- Tunus hükümetinin ülkede yaşanan siyasi krizin çözümü için bir hakem komitesi kurduğu açıklandı.

Tunus resmi haber ajansı TAP’a demeç veren Kültür Bakanı Mehdi Mebruk, ülkedeki durumu değerlendirmek ve siyasi krize çözüm bulmak için bir hakem komitesi kurduklarını açıkladı.

Komitenin 16 seçkin ulusal şahsiyetten oluştuğunu belirten Kültür Bakanı Mebruk, Başbakan Hamadi Cibali başkanlığındaki hakem komitesinin göreve başladığını söyledi.

Bakan Mehdi Mebruk, akşam saatlerinde komitenin ilk toplantısının sona ermesinin ardından düzenlediği basın toplantısında da hakem komitesinin Başbakan Hamadi Cibali’nin teknokrat hükümet kurma girişimini desteklediğini ve ülkedeki siyasi krizin bu yolla aşılabileceğini vurguladığını söyledi.

Kültür Bakanı Mebruk, Hakem Komitesi üyelerinin Kurucular Meclisi’nden anayasanın yazımı, nihai kabulü ve yeni seçimler konusunda somut bir tarih açıklamasını istediğini belirterek komitenin Nahda ve Cumhuriyet için Kongre Partilerini de Başbakan Cibali’nin girişimine destek vermeye çağırdığını açıkladı.

Hakem komitesinin ikinci toplantısının Çarşamba günü yapılacağı bildiriliyor.

Nahda Hareketi Lideri, Raşid el-Gannuşi, dün yaptığı bir açıklamada Başbakan Hamadi Cibali’nin gündeme getirdiği teknokrat hükümeti fikrinin diğer partiler tarafından da kabul edilmediğini belirterek ulusal birlik hükümeti kurma yönünde adımlar atıldığını söylemişti.



Makaleler

Güncel