BM: Suriye’de iki taraf da savaş suçu işliyor

img
BM: Suriye’de iki taraf da savaş suçu işliyor YDH

YDH- Birleşmiş Milletler, Suriye’de yaşanan gelişmelerle ilgili hazırladığı raporunda iki tarafı da savaş suçu işlemekle suçladı.




 

YDH-Birleşmiş Milletler, Suriye’de yaşanan gelişmelerle ilgili hazırladığı raporunda iki tarafı da savaş suçu işlemekle suçladı.

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre BM denetçileri Suriye’deki gelişmelerle ilgili hazırladığı raporunda hem Suriye ordusunun hem de silahlı muhaliflerin katliam ve işkence gibi savaş suçları işlediklerini belirtti.

Suriye’de son 6 ayda yaşanan gelişmelerin konu edildiği raporda, yönetime karşı savaşan silahlı grupların sivillerin hayatını tehlikeye attığı ve bu gruplara mensup keskin nişancıların Suriyeli sivil vatandaşları hedef aldığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine Suriye’deki insan hakları ihlallerinin önlenmesi için suç dosyalarının Lahey’deki uluslar arası mahkemeye sevk edilmesinin tavsiye edildiği raporda, Suriye’deki cinayetlerden sorumlu olan kişiler hakkındaki soruşturmanın başlatılması gerektiği ifade edildi.

Suriye ordusunda savaş suçu işleyen bazı kişilerin belirlendiği ifade edilirken, silahlı grupların da cinayet, adam kaçırma ve 15 yaşın altındaki çocukları savaşçı olarak kullanmak gibi savaş suçları işlediği açıklandı.



Makaleler

Güncel