Cibali, teknokrat hükümet girişiminde başarısız oldu

img
Cibali, teknokrat hükümet girişiminde başarısız oldu YDH

YDH- Tunus Başbakanı Hammadi el-Cibali, teknokrat hükümeti kurma girişiminde başarısız olduğunu açıkladı.




 

YDH- Tunus Başbakanı Hammadi el-Cibali, teknokrat hükümeti kurma girişiminde başarısız olduğunu açıkladı.
  Tunus'taki siyasi partilere Cumartesi gününe kadar verdiği süreyi Pazartesi gününe erteleyen el-Cibali, özellikle de Nahda Partisi'nin karşı çıkmasından sonra teknokrat hükümeti kurma girişiminde başarısız olduğunu açıkladı.
  Tunus televizyonunda yayımlanan konuşmasında el-Cabali, istifa edip etmeyeceği hususuna değinmezken Salı günü Tunus Cumhurbaşkanı Munsif Merzuki'yle bir araya gelerek atılacak adımlar üzerine görüş alışverişinde bulunacağını söyledi.
  Başbakan Hamadi el-Cibali, cuma gününden itibaren teknokrat hükümet için Tunus'taki siyasi parti temsilcileriyle yoğun görüşmeler gerçekleştirmişti. El-Cezire televizyonunun haberine göre Tunuslu siyasi partiler, el-Cibali'nin girişimini desteklerken, önemli bakanlıkların kendilerinde kalması şartını koştu.
  Raşid Gannuşi liderliğindeki Nahda Hareketi'nden bugün yapılan açıklamada, 23 Ekim 2011'de yapılan seçimlerin meşruiyetine vurgu yapılarak, kurulacak birlik hükümetinin seçin sonuçlarındaki siyasi temsili yansıtması gerektiği belirtildi.
  Başbakan Hamadi el-Cibali,  Tunus'ta muhalif politikacı Şükrü Belıyd'in 6 Şubat'ta uğradığı suikastle öldürülmesinden sonra ülkenin içinde bulunduğu krizden kurtulması için teknokrat hükümeti kurulması çağrısında bulunmuştu.



Makaleler

Güncel