Mevlevi: Hizbullah’ın varlığı zarurettir

img
Mevlevi: Hizbullah’ın varlığı zarurettir YDH

SAAF-Lübnan İhvan-ı Müslimin Hareketi Genel Sekreteri Faysal Mevlevi, Katar’dan yayın yapan




SAAF-Lübnan İhvan-ı Müslimin Hareketi Genel Sekreteri Faysal Mevlevi, Katar’dan yayın yapan El-Cezire televizyonu muhabiri Muhammed El-Neccar ile yaptığı röportajda Hizbullah’ın silahsızlandırılmasına dair yapılan çağrılara kesinlikle karşı olduklarını, Hizbullah’ın temsil ettiği direniş olgusunun zaruretini koruduğunu söyledi.

 

Lübnan’ın halen daha İsrail tehdidiyle karşı karşıya olduğunu belirten Faysal El-Mevlevi, direnişin silahının geleceği noktasında derin bir tartışmadan yana olduklarını ifade etti.

 

Arap ülkelerin Lübnan’daki etkisizliğini eleştiren Sünni lider, Arap ülkelerin sahadan çekilerek İran’a bizzat kendilerinin görev vermiş olduklarını belirtti.

 

İran’ın Lübnan halkına ve direnişine verdiği destekten dolayı İran’a müteşekkir olduğunu belirten Mevlevi, İran’ın Lübnan’da üstlendiği rolün “doğal” olduğunu ifade etti.

 

Bazı Lübnan’lı grupların savaş biter bitmez “Hizbullah’ın silahsızlandırılması” meselesini gündeme getirmelerini eleştiren Mevlevi, Lübnan ordusuna herhangi bir İsrail saldırısı durumunda karşı koyacak kadar silah gücüne kavuşmasına izin verilmediğini söyledi ve ekledi: “Siyonist düşman kapıda olduğu sürece İslami Lübnan Direnişi devam etmelidir.”