Suudilerden Suriye’ye Hırvat silahı

img
Suudilerden Suriye’ye Hırvat silahı YDH

YDH- Amerikalı ve Batılı yetkililer, Suudi Arabistan'ın Suriyeli muhalifleri Hırvat silahıyla gizlice desteklediğini iddia etti.




 

YDH-Amerikalı ve Batılı yetkililer, Suudi Arabistan'ın Suriyeli muhalifleri Hırvat silahıyla gizlice desteklediğini iddia etti.

New York Times gazetesinin Amerikalı yetkililere dayandırdığı haberine göre Suudi Arabistan, Suriye yönetimine karşı savaşan örgütler için satın aldığı Hırvat silahlarını gizlice Suriye'ye gönderdi.

Suudi Arabistan'ın satın aldığı silahların Ürdün üzerinden Suriye'ye ulaştırıldığını belirten kaynaklar, söz konusu silahların, Suriye yönetimine karşı muhaliflerin elde ettiği kazanımlarda temel faktör olduğuna dikkat çektiler.

Binlerce Hırvat silahını kapsayan konteynırların Suriye'ye gönderildiği haberi Hırvatistan yönetimi tarafından yalanlanırken Suudi Arabistan ve Ürdün yönetimleri herhangi bir yorumda bulunmadılar.

Hırvatistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Arap Baharı'nın başladığı dönemden itibaren ne Suudi Arabistan'a ne de Suriyeli muhaliflere silah satıldığı belirtildi.

Gazetenin haberine göre Amerikalı yetkililer, Suriyeli muhaliflerin Suriye yönetimine karşı ortak hareket edememesinden ötürü Suudi Arabistan'ın gönderdiği silahların, muhalifler açısından dönüm noktası oluşturamadığını belirttiler.

Amerikalı yetkililer buna ilave olarak, İran'ın Suriye yönetimine hava ve deniz yoluyla gönderdiği silahların, Arap ülkelerin muhaliflere gönderdiği silahlardan fazla olduğunu ifade ettiler.