Kerry’den Suriye muhalefetine şantaj

img
Kerry’den Suriye muhalefetine şantaj YDH

YDH- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ulusal Koalisyona bağlı silahlı örgüte doğrudan yardım yaptıklarını belirterek sunduklar fırsatlardan yararlanılmazsa diğer seçenekleri deneyeceklerini söyledi.




 

YDH- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ulusal Koalisyona bağlı silahlı örgüte doğrudan yardım yaptıklarını belirterek sunduklar fırsatlardan yararlanılmazsa diğer seçenekleri deneyeceklerini söyledi.

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye başta olmak üzere bölgedeki gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunmak için Avrupa ülkeleriyle başladığı tura, Körfez ülkeleriyle devam ediyor.

Bugün Katar'ın başkenti Doha'ya giden Kerry, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Hamad Bin Casim Cebr es-Sani'yle bir araya geldi.

Katar'dan yayın yapan el-Cezire TV'nin haberine göre görüşme sonrasında düzenlenen ortak basın açıklamasında söz alan Kerry, "Suriye'ye ne tür silahların gönderileceği ve kimlerin teslim alacağını görüştük. Desteğimizle, Suriye'deki mutedil muhalefeti güçlendirilmesini güvence altına almamız gerekiyor. İlk defa Askeri Konsey'e doğrudan yardım ediyoruz. Muhalefeti destekleyenleri destekliyoruz. Eğer şu an sunduğumuz fırsatlardan istifade edilmezse önümüzdeki diğer seçenekleri yürürlüğe koyacağız" dedi.

Reuters'in bildirdiğine göre ise ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, açıklamasında şunları söyledi: "Silahların belirli kişilere, mutedil Suriye Ulusal Koalisyonu'na ulaşmasını güvence altına alma sorunu görüştük.  Amerika, bazı devletlerin Suriye'ye göndereceği silahların aşırılara değil mutedillere gideceğine kesin bir şekilde inanmaktadır."

Katar Dışişleri Bakan Yardımcısı Hamad bin Casim ise "Uzun bir süredir, Suriye'deki krizin sona ermesi için muhalefetin silahlandırılmasını istiyorduk. Muhalefetin silahlandırılması hususunda uluslararası toplumun tutumunda değişiklik var" dedi.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed'in silahlı muhalefeti "terörist" olarak nitelemesine tepki gösteren Hamad bin Casim "Suriye'de asıl terörist, Esed'dir" dedi.