Suriyeli Kürt partiler arasında çatışma

img
Suriyeli Kürt partiler arasında çatışma YDH

YDH- Suriye’nin kuzeyindeki Kürt partilere bağlı silahlı gruplar arasında yaşanan çatışma sonucu her iki taraftan 15 kişinin kaybolduğu bildirildi.




 

YDH- Suriye’nin kuzeyindeki Kürt partilere bağlı silahlı gruplar arasında yaşanan çatışma sonucu her iki taraftan 15 kişinin kaybolduğu bildirildi.

Kurdpress haber ajansı, Kürdistan Demokratik Birliği’ne (PYD) bağlı militanlar ile Suriye Kürtleri Özgürlük Partisine bağlı militanlar arasında yaşanan çatışma sonucu her iki taraftan da 15 kişinin kaybolduğunu bildirdi.

Suriye Kürtleri Özgürlük Partisi Siyasi Büro üyesi Kave Azizi, Irak’ın Kürdistan Bölgesi’nde yayımlanan Handan adlı internet sitesine verdiği demecinde PYD’nin silahlı kanadı olan YPG’ye bağlı 1500 kişinin 8 Mart’ta Basute ve Burc Abdalo köylerine saldırdığını ve halkı Suriye Kürtleri Özgürlük Partisi taraftarı olan bu köyleri işgal etmeye çalıştığını söyledi.

PYD’nin Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki Temsilcisi Cafer Akkaş ise Suriye Kürtleri Özgürlük Partisi’ni başka ülkelere bağlı olmakla ve Kürtlere ihanet etmekle suçladı.

PYD temsilcisi Cafer Akkaş, Suriye Kürtleri Özgürlük Partisi Siyasi Büro üyesi Kave Azizi’nin açıklamalarını da yalanlayarak PYD’ye bağlı silahlı güçlerin bu köylerdeki halkın talebi üzerine oraya gittiğini söyledi.

Haberde yaşanan çatışmalar sonucu her iki taraftan da kayıpların olduğu bildirilerek yerel halkın silahlı grupların bölgeyi terk etmeleri üzerine köylerdeki durumun sakin olduğunu söyledikleri ifade edildi.



Makaleler

Güncel