El-Kaide’den Suudilere Sünni düşmanlığı suçlaması

img
El-Kaide’den Suudilere Sünni düşmanlığı suçlaması YDH

YDH- Arap Yarımadası el-Kaidesi, Suudi Arabistan'ı Yemen'deki Ehl-i Sünnete ve davetçilerine karşı savaş açmakla suçladı.




 

 

YDH-Arap Yarımadası el-Kaidesi, Suudi Arabistan'ı Yemen'deki Ehl-i Sünnete ve davetçilerine karşı savaş açmakla suçladı.

Yemen'deki el-Kaide örgütünün önde gelen liderlerinden Memun Abdulhamid Hatim, Suudi Arabistan'ı Yemen'deki Ehli Sünnet Müslümanlarına yönelik saldırılar düzenlemekle suçladı.

Yemen el-Yovm gazetesinde yer alan habere göre "Tevhid ve Sünnet devleti Suudi Arabistan, Ehli Sünnet'e davetçilerine ve gerçek savunucularına savaş açtı. Bize casus insansız uçaklar gönderiyor" dedi.

Hatim, Suudi Arabistan'ın Abyan şehrindeki el-Kaide'ye karşı sürdürülen savaşa katılıp katılmadığı yönündeki bir soruya yönelik olarak "Gerçekte Yemen, Abyan savaşında Suudi Arabistan'a katıldı. Yemen'in ne gücü ne de kudreti var. Haçlılarla mücahitler arasında devam eden savaşta iş, Amerika ve Suudi Arabistan'da bitiyor. Suudi Arabistan da bize karşı Amerika adına savaşıyor" dedi.

Afganistan, Irak, Somali başta olmak üzere birçok bölgede devam eden çatışmalara dikkat çeken Hatim, Suudi Arabistan'ı İslam’a ve Müslümanlara karşı yürütülen savaşın ön cephesinde yer almakla suçladı.

Hatim "Amerika'yı İslam topraklarına sokan, Şeriata karşı yürütülen savaşa önderlik eden, mücahitlerin izini sürerek tutuklayan ve hapseden Suudi Arabistan'dır" diye konuştu.

Aralarında kadınların da bulunduğu binlerce alim ve davetçinin Suudi Arabistan hapishanelerinde zulme maruz kaldığını hatırlatan Hatim, "Müslüman kadınların gelecekleri Suudi Arabistan hapishanelerinde meçhuldür. Bazen de namusları çiğneniyor" dedi.



Makaleler

Güncel