Ulusal Koalisyon içinde "başbakan" gerginliği

img
Ulusal Koalisyon içinde "başbakan" gerginliği YDH

YDH- Ulusal Koalisyon Başkanı Muaz el-Hatip'in yardımcısı Suheyr Atassi, Koalisyon'daki üyeliğini askıya aldığını ilan etti.




 

Suriye Ulusal Koalisyonu'nun resmi sözcüsü Velid Bunni, Koalisyon üyesi Kemal Lebvani ve Ahmet Carba'nın, Gassan Hito'nun başbakan seçilmesine tepki göstererek Koalisyon'daki üyeliklerini askıya almasından sonra Koalisyon başkan yardımcısı Suheyr Atassi de Koalisyon'un hükümet kurma şekline tepki göstererek üyeliğini dondurdu.
  Gassan Hito'nun başbakan seçildiği İstanbul'daki toplantıda oldukça mutlu olduğu görünen Atassi, resmi facebook sayfasından yaptığı açıklamasında, Koalisyon'daki üyeliğini neden dondurduğunu şöyle açıkladı:
  "Ben, Koalisyon üyelerinin geçiş hükümetinde görev almasını engelleyen maddeyi savunanların başında geliyordum. Herkes bilir ki hükümette rol üstlenmem için Koalisyon'dan istifa etmem istendiğinden, reddettim. Koalisyon'un kuruluş bildirisini ihlal etmememiz gerektiğini söyleyerek, aksi takdirden neden bu madde üzerine sözleştiğimizi hatırlattım. Koalisyon'dan istifa etmiyorum ama kurumsallığa aykırı olan bu uygulamadan ötürü Koalisyon'daki üyeliğimi donduruyorum. Koalisyon içerisinde bir grup var ki tahakküm sağlamak, geri kalanların da itaat etmesini bekliyor. Konferansa ve Konseylerini süsledikleri bir kadın olmayı reddediyorum. Onlar, geleceği ilgilendiren konular hakkında ne bir ilke ne de bir ölçüyle hareket ediyorlar."
  Suheyr Atassi, 18 Mart 2011'de Dera'daki ayaklanmanın başlamasından önce Suriye'nin başkenti Şam'da düzenlenen yönetim karşıtı gösterilerin başını çekmekteydi.
  Suriye'deki ayaklanmanın ilk altı ayında Suriye'de bulunan Atassi, Suriye Devrimi Genel Kurulu'nun üyesi olarak 11 Kasım 2011'de Doha'da kurulan Koalisyon'a katılmış, Başkan Muaz el-Hatip'in yardımcılığına seçilmişti.



Makaleler

Güncel