ÖSO komutanı Riyad Esad yaralandı
25 Mart 2013 01:00
Bu sayfayı yazdır
YDH- Özgür Suriye Ordusu Komutanı Riyad Esad'ın Suriye'de girdiği bir çatışmada yaralandığı, tedavisi için Türkiye'ye getirildiği bildirildi.
Yazı boyutu
1 dk okuma
100%
YDH- Özgür Suriye Ordusu Komutanı Riyad Esad'ın Suriye'de girdiği bir çatışmada yaralandığı, tedavisi için Türkiye'ye getirildiği bildirildi.
İlk ulaşan haberlere göre ÖSO komutanı Riyad Esad'ın Deyr ez-Zor'da hareket halindeki aracı, Suriye Ordusu tarafından hedef alındı. Katar'dan yayın yapan el-Cezire televizyonunun ÖSO sözcüsü Luey Mikdad'a dayandırdığı haberine göre saldırıda, Riyad Esad'ın ayağından yaralandığı, durumu ağır olan Esad'ın tedavisinin Türkiye'de yapıldığı öğrenildi.
Mikdad, Esad'ın hayati tehlikesinin bulunmadığını, en kısa zamanda kameralar karşısına geçerek saldırıya ilişkin açıklamalarda bulunacağını söyledi.
Mikdad, saldırıda Esad'ın korumasının ise öldüğü bildirirken Özgür Suriye Ordusu Doğu Cephe Komutanlığı ise Esad'ın saldırıda sağ ayağını kaybetmekle birlikte hayati tehlikesinin olmadığını açıkladı.
Esad, 18 Mart'ta İstanbul'a gelerek Suriye Ulusal Koalisyonu'nun geçici hükümet başkanını seçtiği toplantıya katılmıştı.
İlgili Haberler
Şeybani: Mekke İttifakı’na katılmayı değerlendiriyoruz
31 Ekim 2026 16:08
Suriye’deki güvenlik karmaşası Lübnan’ı da tehdit ediyor
28 Ekim 2026 11:11
Ürdün ve Suriye'den Dera saldırıları için ortak soruşturma kararı
28 Ekim 2026 02:43
Suudi basını: İsrail ile Suriye geçen hafta savaşın eşiğine geldi
27 Ekim 2026 21:48
