Merkava’ların üretimi gözden geçiriliyor

img
Merkava’ların üretimi gözden geçiriliyor YDH

SAAF-Lübnan savaşı sırasında Hizbullah savaşçıları tarafından tahrip edilen Merkava tanklarının




SAAF-Lübnan savaşı sırasında Hizbullah savaşçıları tarafından tahrip edilen Merkava tanklarının üretiminin gözden geçirileceği belirtildi.

 

Savunma çevrelerinin etkili yayın organı Defense News’in bildirdiğine göre askeri uzmanlar Merkava tanklarının bir savaş aracı olarak çok ağır olduğunu ve daha hafif şekillerinin üretilmesi gerektiğini söyledi.

 

Defense News’in haberine göre İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Benjamin Gantz, gelecekte yapılacak savaşlarda tanklara daha az ihtiyaç duyulacağını belirterek Merkava tanklarının üretiminin gözden geçirileceğini söyledi.

 

İsrail Zırhlı Araçlar Üretim Direktörü General Amir ise “Merkava tanklarının üretimi konusunda verilecek karar çok önemlidir ve stratejik bir boyuta sahiptir” dedi.

 

Defense News, “Hizbullah 33 günlük savaş boyunca tanksavar füzeleriyle İsrail’in karadan ilerleyişini durdurdu, General Gantz ve diğer İsrailli komutanlar, bu tankları gözden geçirmeye karar verdiler” ifadesine yer verdi.

 

General Haim Arets ise “biz şu an savaşta yaşananlarla ilgili değerlendirmeleri bekliyoruz, değerlendirmeleri aldıktan sonra durumun niçin böyle olduğunu anlayacağız” dedikten sonra şunları ilave etti: “bütün bunlara rağmen bu savaştan çıkarılacak en önemli ders, ağır tankların ve savaş araçlarının kara savaşının en önemli silahı olduğudur.”

 



Makaleler

Güncel