Maliki’nin Kürt bakanlara tanıdığı süre bugün doluyor

img
Maliki’nin Kürt bakanlara tanıdığı süre bugün doluyor YDH

YDH- Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin Kürt bakanlara kabineye dönmeleri için süre verdiği ve bakanların kabineye dönmemeleri durumunda bu bakanlıklara yeni atamalar yapacağı açıklandı.




 

YDH-Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin Kürt bakanlara kabineye dönmeleri için süre verdiği ve bakanların kabineye dönmemeleri durumunda bu bakanlıklara yeni atamalar yapacağı açıklandı.

Kurdpress haber ajansının bildirdiğine göre Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’nin basın danışmanı Ali Musevi, Başbakan Maliki’nin Kürt bakanlara kabineye dönmeleri için verdiği sürenin bugün dolacağını ve bakanların geri dönmemesi halinde yeni atamalar yapacağını açıkladı.

Irak parlamentosundaki Kürt milletvekillerinden Saman Fevzi, Başbakan Nuri el-Maliki’nin Kürt bakanlara süre tayin etmesini siyasi baskı olarak nitelendirdi ve bunun Bağdat’la Erbil arasındaki diyalog sürecine olumsuz etki yapacağını söyledi.

Saman Fevzi, Kürt bakanların Maliki’den emir almadıklarını, yalnızca Kürt liderlerin talimatıyla Irak kabinesine geri dönebileceklerini söyledi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği üyesi ve Irak Ticaret Bakanı Hasan Hayrullah ise Başbakan Maliki’nin Kürt bakanların bulunduğu bakanlıklara vekaleten atama yapmasının yasal olduğunu belirterek “Maliki, görevine bir ay gelmeyen her bakanın yerine vekaleten atama yapabilir” dedi. Ancak Başbakan Maliki’ye Kürtleri tehdit etmek yerine yaşanan sorunları ortadan kaldırmaya dönük pratik adımlar atmasını tavsiye ettiğini söyledi.



Makaleler

Güncel