Suriye ordusundan Lazkiye’de etkili operasyon

img
Suriye ordusundan Lazkiye’de etkili operasyon YDH

YDH- Suriye ordusunun Lazkiye kırsalında düzenlediği operasyonda Nusra Cephesi adlı gruba mensup 5 Suudi militanın etkisiz hale getirildiği bildirildi.




 

YDH-Suriye ordusunun Lazkiye kırsalında düzenlediği operasyonda Nusra Cephesi adlı gruba mensup 5 Suudi militanın etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Breakingnews’in haberine göre Suriye güvenlik güçlerinin Lazkiye’nin Mureyc ve el-Kert bölgelerinde düzenlediği operasyonda Nusra Cephesi adlı silahlı gruba mensup 5 Suudi militan öldürüldü, örgütün komutanlarından Suudi vatandaşı İbrahim el-Useyri ise yaralandı.

Suriye ordusunun Lazkiye kırsalında düzenlediği operasyonlarda öldürülen onlarca militan arasında Tallal Ubeydi, Sair el-Cenkid, Halid el-Avfi, Amir eş-Şehri ve Abdurrahman ed-Dahil adlı Suudi teröristlerin kimliklerinin teşhis edildiği bildirildi.

Öte yandan Lazkiye’de düzenlenen operasyonda, Amerika’nın Yemen’de aradığı el-Kaide komutanlarından İbrahim el-Useyri’nin de yaralandığı bildirildi.

Fars haber ajansının haberine göre ise Suriye ordusu tarafından birkaç gün önce kontrol altına alınan İdlib’in Cisr eş-Şugur bölgesine düzenlenen saldırı Suriye güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Silahlı grupların bu sabah düzenlediği saldırıda 20 militanın öldürüldüğü ve ölü olarak ele geçirilen militanlar arasında Mustafa İbrahim, Musab Neccar ve Muhamed Neccar adlı grup liderlerinin de bulunduğu bildirildi.

Silahlı grupların kente düzenlediği havan saldırısında ise maddi hasar meydana geldiği ve bazı sivillerin yaralandığı ifade edildi.

       



Makaleler

Güncel