Kusayr belediye başkanından Hizbullah açıklaması

img
Kusayr belediye başkanından Hizbullah açıklaması YDH

YDH- Suriye’nin Lübnan sınırında bulunan Kusayr kentinin belediye başkanı Hizbullah’ın kenti korumak için savaşçı gönderdiği yönündeki haberlere açıklık getirdi.




 

YDH-Suriye’nin Lübnan sınırında bulunan Kusayr kentinin belediye başkanı Hizbullah’ın kenti korumak için savaşçı gönderdiği yönündeki haberlere açıklık getirdi.

El Alem televizyonuna açıklamada bulunan Kusayr kenti Belediye Başkanı Hasan Zuayter, Hizbullah’ın silahlı gruplara karşı savaşmak üzere Suriye’ye asker gönderdiğine ilişkin haberleri yalanladı.

Silahlı grupların Suriye Lübnan sınırındaki köylere yönelik saldırılarının yaklaşık bir yıldır devam ettiğini belirten Zuayter, “Kusayr kenti ve çevresindeki köylere saldıranlar Suriyeli değiller, Suriye’ye dışarıdan gelen bu militanlar, Lübnan’ı özellikle de Lübnanlı Şiileri buradaki çatışmaların içine çekmek istiyorlar” dedi.

Kusayr kenti ve çevresinde yaşanan çatışmalarda Hizbullah’ın hiçbir şekilde yer almadığını belirten Belediye Başkanı Hasan Zuayter, “bu bölgede Lübnanlılar yaşamaktadır. Birçok kişi silahlı grupların baskıları sebebiyle buradan göç etmek zorunda kaldı. Evlerini ve yerlerini terk etmek istemeyenler ise kadınları ve çocukları Lübnan’a göndererek silahlanıp kendilerini korumaya başladılar” dedi.

El Arabiya televizyonu, Kusayr halkı tarafından oluşturulan halk komitelerine mensup milislerin görüntülerini yayımlayarak bu şahısların Hizbullah savaşçısı olduğunu iddia etmişti.



Makaleler

Güncel