ABD’den Suriyeli muhaliflere özel mesaj

img
ABD’den Suriyeli muhaliflere özel mesaj YDH

Amerika’nın son Suriye Büyükelçisi Robert Ford’un Suriyeli muhaliflerden Washington ile Moskova arasında varılan anlaşma çerçevesinde Şam ile diyalog kurmalarını istediği bildirildi.




 

YDH-Londra’da yayımlanan el-Hayat gazetesi,  Amerika’nın Suriye Büyükelçisi Robert Ford’un geçtiğimiz hafta içerisinde Suriyeli muhaliflerle temaslar kurduğunu ve onları Şam yönetimi ile diyaloga çağırdığını bildirdi.

İsminin açıklanmasını istemeyen Suriyeli bir muhalif kaynak gazeteye yaptığı açıklamasında ABD ve Rusya anlaşması çerçevesindeki plana muhaliflerin katılmamasının Amerika’ya zarar vereceğini söylediğini açıkladı.

Amerikan Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, geçtiğimiz hafta yaptıkları görüşmede Suriyeli muhaliflerle Şam yönetiminin Cenevre bildirisi çerçevesinde diyalog başlatmaları konusunda anlaşmaya varmışlardı.

Amerika ve Rusya’nın bu ay içerisinde Suriye konusunda bir uluslar arası konferans düzenlenmesi konusunda mutabık kaldığı bildirilirken Robert Ford’un çeşitli muhalif liderlerle yaptığı görüşmede onları düzenlenecek konferansa katılmaya ikna etmeye çalıştığı öğrenildi.

Habere göre Robert Ford, muhalifleri ikna etmek için onlara ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin geçiş sürecinde Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esed’in yer almayacağına ilişkin sözlerini hatırlattı ve muhaliflerin Suriye yönetimiyle diyalog kurmaması halinde Amerika’nın bundan zarar göreceğini söyledi.



Makaleler

Güncel