A. Sistani bürosundan Şarku’l- Evsat’a yalanlama

img
A. Sistani bürosundan Şarku’l- Evsat’a yalanlama YDH

SAAF-Şarku’l- Evsat gazetesinin Ayetullah Sistani’nin Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil




SAAF-Şarku’l- Evsat gazetesinin Ayetullah Sistani’nin Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdülmehdi ile ABD Başkanı Bush’a mesaj gönderdiği yönündeki haberi Ayetullah Sistani’nin bürosu tarafından yalanlandı.

 

Necefnews haber sitesinin bildirdiğine göre konuyla ilgili bir açıklamada bulunan büro yetkilisi, “bu haber tamamen yalan ve asılsızdır” dedi.

 

Şarkul’l- Evsat gazetesi, “Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adil Abdulmehdi ABD ziyareti sırasında Irak’ın Şii mercilerinden Ali Sistani’nin mesajını ABD Başkanı Geroge Bush’a ve Başkan Yardımcısı Dick Cheney’e iletti” diye yazmış, Ayetullah Sistani’nin Bush’a “Irak halkı demokrasiye ve anayasaya bağlı kalacaktır” şeklinde bir mesaj gönderdiğini iddia etmişti.

 

Şarku’l Evsat’ın haberinde ayrıca Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı Adil Abdülmehdi’nin “neden Başbakan Nuri el-Maliki’nin değil de Ayetullah Sistani’nin mesajını ilettiniz?” şeklindeki bir soruya da “Başbakan Nuri el-Maliki daha önce ABD’de idi ve ABD’li üst düzey yetkililerle görüştü; dolayısıyla benim hiçbir Iraklı şahsiyetin mesajını ABD’li yetkililere iletmemin hiçbir anlamı yoktur” şeklinde cevap verdiği belirtilmişti.