Şeyh Haydari:Düşman mezhep savaşı peşinde

img
Şeyh Haydari:Düşman mezhep savaşı peşinde YDH

SAAF-Irak’ın dini mercilerinden Ayetullah Sistani’nin temsilcilerinden Şeyh Muhammed el-




SAAF-Irak’ın dini mercilerinden Ayetullah Sistani’nin temsilcilerinden Şeyh Muhammed el-Haydari, Bağdat’taki el-Halani camiinde verdiği Cuma hutbesinde düşmanın Irak’ta iç savaş çıkarma peşinde olduğunu söyledi.

 

Fransız Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Bağdat’taki el-Halani camiinde verdiği Cuma hutbesinde “düşman ülkede grup çatışması çıkararak ülkeyi karmaşaya ve iç savaşa sürüklemek istiyor” diyen Ayetullah Sistani’nin temsilcisi Şeyh Muhammed Haydari, Irak halkından da ülkedeki terör eylemleri konusunda birlik içinde olmalarını istedi.

 

“Onlar Şiilerle Sünniler arasında tefrika yaratmak istiyorlar, elbette Sünni kardeşlerimiz de onların bu yaptıklarına karşıdır, onlar da tıpkı Şiiler gibi yapılanlardan acı duymaktadır” diyen Şeyh Haydari, teröristlerin ülkede iç savaş çıkarmaya çalıştığını belirterek “böylesi bir şey, iki tarafta yer alan Müslümanların da dinin de Irak halkının da yararına değildir” diye konuştu.

 

Şeyh Haydari, terör eylemleri düzenleyenlerin masum insanları hedef alarak ülkedeki siyasi süreci baltalamaya çalıştığını belirtti.