PYD’den Barzani ve Erbil anlaşmasıyla ilgili ifşaat

img
PYD’den Barzani ve Erbil anlaşmasıyla ilgili ifşaat YDH

Suriye’deki en etkili Kürt partisi olan PYD, Suriyeli Kürtlerin birleştirilmesini amaçlayan Erbil anlaşmasıyla ilgili ilginç ve farklı açıklamalar yaptı.




 

YDH-Kurdpress haber ajansına demeç veren PYD Liderlik Komitesi Üyesi Dr. Nasır Hacı Mansur, Suriyeli Kürtleri birleştirmeyi amaçlayan Erbil anlaşmasının bilinenin aksine Barzani’nin değil PKK ve KYB’nin çabaları sonucu gerçekleştiğini açıkladı.

Son dönemde Suriyeli Kürtler arasında yaşanan gerginliğe ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin yaşanan olaylar karşısındaki tutumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Mansur, “Sayın Barzani’nin son gelişmeler konusundaki tutumu tamamen yanlı ve müdahalecidir. Onun yanlı bildirisi bizi şoke etmiştir, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı’ndan böylesi bir tutum beklenmezdi” dedi.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin Suriyeli Kürtleri sürekli olarak Erbil anlaşmasına bağlı kalmaları yönünde uyardığını hatırlatan Nasır Hacı Mansur şunları söyledi: “Ben bu konuda ilk defa dile getirilecek olan açıklamalar yapmak istiyorum. Diğer arkadaşlarımız şimdiye kadar bunu dile getirmekten çekindiler. Bakınız, aylardır Erbil anlaşması konusunda bir propaganda yapılıyor. Güya Sayın Barzani, Suriyeli Kürtleri birleştirmesi işini şahsen üstlenmiş. Halbuki mesele böyle değil.

Bu süreç Kandil’deki PKK Liderlik Konseyi ve Süleymaniye’deki KYB siyasi bürosundan birkaç kişinin arabuluculuk çabaları ve emekleri sonucu gerçekleşti. Onların girişimiyle gerçekleşen bu süreç sonunda bunun Barzani adına tamamlanması kararlaştırıldı.

Ben, Kürdistan Bölgesi Başkanından bu hususta siyasi insaf ve adabı gözetmesini, Erbil anlaşmasını kendi çabasının bir sonucuymuş gibi göstermemesini istiyorum.”

PYD Liderlerinden Nasır Hacı Mansur, Irak Kürdistan Bölgesi’nin Suriye sınırını Barzani’nin emriyle kapatmasının, Suriyeli Kürtleri son derece zor durumda bıraktığını söyledi.

    



Makaleler

Güncel