A.Sistani’den Irak hükümetine uyarı

img
A.Sistani’den Irak hükümetine uyarı YDH

SAAF-Irak’ın büyük dini mercilerinden Ayetullah Sistani, hükümetten halka karşı görevlerini




SAAF-Irak’ın büyük dini mercilerinden Ayetullah Sistani, hükümetten halka karşı görevlerini yerine getirerek halkın güvenliğini sağlamasını ve toplumsal hizmetlerle halkı desteklemesini istedi.

 

Fransız Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Ayetullah Seyyid Ali Sistani, bürosu tarafından yapılan bir açıklamayla hükümetten görevini yerine getirmesini ve Iraklı sivilleri korumasını istedi ve hükümetin Iraklı sivilleri koruma görevinde başarısız olması durumunda bu işi hükümet dışı güçlerin üstleneceğini bildirdi.

 

Ayetullah Sistani’nin Başbakan Maliki ile görüşmesinden sonra Necef’teki bürosu aracılığıyla yaıpılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

 

“Hükümetin görevini yerine getirmemesi ve Iraklı halkının can güvenliğini sağlayamaması, bu görevin hükümet dışı güçler tarafından yapılması yönünde zemin yaratmaktadır. Bu ise son derece tehlikeli bir durumdur.”

 

Ayetullah Sistani’nin açıklamasında ayrıca hükümetin başta elektrik ve akaryakıt temini olmak üzere halkın temel ihtiyaçlarını derhal karşılaması gerektiği belirtilerek halkın bu temel ihtiyaçların giderilememesinden dolayı çektiği sıkıntıdan büyük bir rahatsızlık duyulduğu belirtildi.

 

Ayetullah Sistani açıklamasında Başbakan Maliki’den halkın sorunlarının çözümü konusunda tüm gücüyle çaba göstermesini istedi.