Dostlar’ın gelişmiş silahları Suriye ordusunda

img
Dostlar’ın gelişmiş silahları Suriye ordusunda YDH

Suriye ordusunun Hama kırsalında ABD, Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar tarafından silahlı gruplara gönderilen çok sayıda gelişmiş silah ve mühimmata el koyduğu bildirildi.




 

YDH-Suriye televizyonu, güvenlik güçlerinin Hama’nın kuzey doğusundaki Zagbe ve Belil köylerine düzenlediği operasyonlar sonucu bu bölgelerdeki silahlı grupların temizlendiğini bildirdi.

Suriye televizyonuna konuşan köy sakinleri, silahlı grupların yollarda kontrol noktaları oluşturduğunu, halka saldırdıklarını ve okulları kendileri için karargah haline getirdiklerini belirterek Suriye ordusunun operasyonları sonucu bölgede güvenliğin sağlandığını söyledi.

Silahlı gruplardan ele geçirilen silah ve mühimmatların görüntülerini yayımlayan Suriye televizyonuna konuşan bir askeri yetkili, “Şu an gördüğünüz gibi ele geçirilen yiyecek paketlerinin üstünde ABD, Suudi Arabistan ve Türkiye markaları var. Bir yıl dayanabilecek şekilde paketlenmiş Türkiye’den gönderilmiş çok sayıda ekmek ele geçirildi. Şu gördüğünüz büyük sandık roket dolu” dedi.

Nusra Cephesi militanları tarafından bomba imal atölyesi haline getirilen bir zeytinyağı fabrikasının görüntülerini yayımlayan Suriye televizyonuna konuşan bir başka askeri yetkili de silahlı grupların silah deposu olarak da kullandığı bu zeytinyağı fabrikasında çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirdiklerini söyledi.



Makaleler

Güncel