ÖSO ve PYD yeniden savaşın eşiğinde

img
ÖSO ve PYD yeniden savaşın eşiğinde YDH

Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı gruplar ile PYD’ye bağlı milisler arasında geniş çaplı bir savaş ihtimalinin bulunduğu bildirildi.




YDH-PYD yetkililerinden Nasır Hacı Mansur, Özgür Suriye Ordusu’nun Kürt bölgelerindeki hareketlerinin kışkırtıcı ve savaş çıkarmaya yönelik olduğunu söyledi.

Özgür Suriye Ordusu militanlarıyla PYD’nin silahlı kanadı olan YPG arasında Afrin bölgesinde aralıklı olarak çatışmalar yaşandığı bildirilirken Kurdpress haber ajansına demeç veren Nasır Hacı Mansur, “Son dönemlerde Kürt ve Arap siyasi liderlerin YPG ve Özgür Suriye Ordusu komutanlarıyla görüşmeleri olmuştu. Biz çatışmaların sona ereceğini ummuştuk. Ama maalesef, yaşanan olaylar en azından şimdilik çatışmaların durmayacağını gösteriyor. Hatta Özgür Suriye Ordusu ile Kürt güçleri arasında geniş kapsamlı bir savaş ihtimali de var” dedi.

Taraflar arasında şu ana dek Afrin civarında 8 çatışma yaşandığını ve her iki taraftan 38 kişinin öldüğünü belirten Hacı Mansur, “Halk Savunma Güçleri (YPG) şu anda alarm durumda bekliyor, herhangi bir saldırı olması halinde tüm güçleriyle cevap verecekler” dedi.

Özgür Suriye Ordusunu Kürt bölgelerinde güvenlik ve istikrar istememekle suçlayan Nasır Hacı Mansur, “maalesef Suriye Ulusal Koalisyonu da bu çatışmalar karşısında net bir tavır ortaya koymuyor. Biz bazı Kürt ve Arap siyasi şahsiyetleri arabulucu kıldık; ama ne Selim İdris ne de Suriyeli muhalif siyasiler şimdiye kadar Özgür Suriye Ordusuna ciddi bir uyarıda bulunmadı” diye konuştu.

    



Makaleler

Güncel