Suriye “Kuzey Fırtınası”na hazırlanıyor

img
Suriye “Kuzey Fırtınası”na hazırlanıyor YDH

Suriye ordusunun Halep ve kırsalına yönelik geniş çaplı bir operasyon için bölgeye zırhlı birlikler sevk ettiği bildirildi.




YDH-El Meyadin televizyonu, Suriye ordusunun Kusayr’daki silahlı grupların temizlenmesiyle sonuçlanan operasyonlarının ikinci aşamasında Helep’e yönelik geniş kapsamlı bir operasyon için Şam’dan Halep’e zırhlı birlikler sevk ettiğini duyurdu.

Haberde “Kuzey Fırtınası” adının verildiği operasyon için Halep ve kırsalına sevk edilen askeri birliklerin saldırı emri bekledikleri ifade edildi.

Halep ve kırsalında Suriye ordusuyla silahlı gruplar arasında son birkaç aydır aralıklı çatışmaların yaşandığını belirten el-Meyadin televizyonu, silahlı grupların yüzde 40’ını kontrol altında tuttuğu bu bölgede daha önceki operasyonlardan farklı olarak Suriye ordusunun bölgeye çok sayıda zırhlı birlik gönderdiğini bildirdi.

Hama’dan Halep’e doğru harekete geçen askeri birliklerin kentin güneyinde diğer askeri birliklere katılacağının belirtildiği haberde Suriye ordusunun Halep kırsalındaki Nebl ve Zehra bölgelerini kontrol altına alarak kente ulaşan ana yola hakim olmaya çalıştıkları ifade edildi.

Türkiye sınırındaki Azaz kentinin de önemli çatışma bölgelerinden biri olduğu belirtilirken Suriye ordusunun Türkiye’den silahlı gruplara silah akışını önlemek ve Minğ havaalanındaki kuşatmayı kırmak için bu bölgeye hakim olmaya çalıştığı öğrenildi.

Suriye ordusunun operasyon hazırlığına karşı harekete geçen Özgür Suriye Ordusu adlı silahlı gruba bağlı militanlar ile Suriye güvenlik güçleri arasında Azaz civarında yoğun çatışmalar yaşandığını belirten muhalif kaynaklar, Suriye ordusunun bölgeyi topçu ateşi altına aldığını bildiriyor.



Makaleler

Güncel