Barzani yanlısı Kürtlerden PYD'ye destek

img
Barzani yanlısı Kürtlerden PYD'ye destek YDH

Suriye Kürt Ulusal Konseyi, Özgür Suriye Ordusu’nun Afrin ve civarında Kürtlere yönelik saldırılarına karşı tüm Kürt grupları birliğe çağırdı.




YDH-Kurdpress haber ajansına demeç veren Suriye Kürt Ulusal Konseyi Başkanı Faysal Yusuf, Özgür Suriye Ordusu’nun Kürtleri hedef alan saldırılarına karşı tüm Kürt grupların birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Faysal Yusuf, “Son günlerde Özgür Suriye Ordusuna bağlı silahlı gruplar Afrin ve civarında ciddi güvenlik sorunları yarattılar. Afrin’e bağlı birçok köyün yolu tehlikeli hale geldi. Onların bazı yerlerde YPG ile çatışmalara girmesi Kürt Ulusal Konseyi olarak bizim de onlara karşı tavır almamıza neden oldu” dedi.

Özgür Suriye Ordusunun saldırılarını kınadığını ve tüm insan hakları örgütlerini Kürt bölgelerinde yaşanan insani faciaya karşı duyarlı olmaya çağırdıklarını belirten Faysal Yusuf, PKK’nın Suriye uzantısı olarak nitelendirilen PYD ile ilgili olarak da şunları söyledi: “Bizim bazı meselelerde PYD içindeki kardeşlerimizle görüş ayrılıkları içinde olmamız mümkündür; ancak Suriye’nin kuzeyinin güvenliği gibi temel meselelerde onlarla müttefikiz. Suriye Kürtleri bugün her zamankinden çok daha fazla birlik ve beraberliğe muhtaçtır. Şu an Suriye Kürtlerinin kendilerini hedef alan saldırılara karşı birlikte hareket etmeleri gerekmektedir” dedi.

Kurdpress haber ajansının “Bu saldırılarla ilgili olarak şimdiye kadar Selim İdris’le herhangi bir temasınız oldu mu?” şeklindeki sorunu cevaplayan Faysal Yusuf, “Biz, şimdiye kadar kendisiyle birçok kez temas kurduk. Ancak maalesef Özgür Suriye Ordusu içerisinde düzenli ve kurumsal bir yapı yok. Onların disiplinsiz çok başlı yapısı komutanlarının bu konuda herhangi bir şey yapamamasına neden oluyor” dedi.



Makaleler

Güncel