Nusra Cephesi’nden ramazan uygulaması

img
Nusra Cephesi’nden ramazan uygulaması YDH

El Kaide’nin Suriye uzantısı olarak bilinen Nusra Cephesi, kontrol altında tuttuğu bölgelerde ramazan ayı için öngördüğü uygulamayı açıkladı.




YDH-El Ahbariya’nin haberine göre, Nusra Cephesi, kontrol altında tuttuğu bölgelerde ramazan ayında oruç tutmayanları hapisle cezalandıracağını açıkladı.

Rakka'da kontrol altında tutuğu bölgelerde ramazan ayında herkesi oruç tutmaya çağıran Nusra Cephesi, yayımladığı bildiride oruç tutmayanlara vereceği hapis cezasının süresini bir ay olarak açıkladı.  

Son yayımladığı bildiriyle Irak-Şam İslam Devleti adlı el-Kaide bağlantılı örgütüne ait 'Şeriat Konseyinin' Rakka'daki faaliyetlerini askıya almaya çağıran Nusra Cephesi’nin Rakka'da kontrolü tek başına sağlamaya çalıştığı bildirildi.

Nusra Cephesi’nin bu bildirisinin ardından kentin el-Riyadiye bölgesinde Irak-Şam İslam Devleti adlı örgütle Nusra Cephesi arasında çatışmalar yaşadığı ve iki tarafın da kayıplar verdiği bildirildi.

Irak İslam Devleti adlı el-Kaide bağlantılı örgüt, Nusra Cephesi ile birleşerek Irak-Şam İslam Devleti adını aldıklarını belirtmiş; ancak Nusra Cephesi, birleşme iddiasını yalanlamıştı.

Nusra Cephesi Lideri Ebu Muhammed Colani’nin bağlılık bildirdiği el-Kaide Lideri Eymen Zevahiri ise Irak İslam Devleti’nin Irak’ta, Nusra Cephesi’in ise Suriye’de faaliyet göstermesini ve birbirlerinin alanına girmemelerini istemişti.



Makaleler

Güncel