BM’den Suriye uyarısı

img
BM’den Suriye uyarısı YDH

BM Genel Sekreteri Temsilcisi Valerie Amos, Suriye tüm bölgesi etkileyen bir bunalıma dönüştüğünü belirtti.




YDH- İrna haber ajansının bildirdiğine göre Valeri Amos, Suriye sorununun artık sadece Suriye’yi etkileyen bir sorun olmaktan çıktığını belirterek uluslar arası toplumu sorunun çözümü için kapsamlı bir işbirliğine çağırdı.

BM Güvenlik Konseyi’ne seslenen Amos, “Bizler şu an sadece bir ülkenin tahrip edilişini izlemiyoruz, bir ülke halkının yok oluşunu izliyoruz” dedi.

Suriye’de ayda yaklaşık 5 bin kişinin öldüğünü belirten Amos, şiddetin derinleştiğine, insan hakları ihlallerinin vahim boyutlara ulaştığına ve mülteci sorununun ise giderek büyüdüğüne dikkat çekerek soruna diplomatik bir çözüm bulunmaması halinde tüm bölgeyi bir şiddet alevinin sarabileceğini söyledi.

Suriye’nin BM Temsilcisi Beşşar Caferi de Suriye sorununun bölge dışı etkilerden kaynaklandığına dikkat çekerek “Biz şu an terörizmin bölge dışından silah, insan ve para kaynaklarıyla desteklenen farklı ve yeni bir yüzüyle karşı karşıya bulunuyoruz. Bu yeni terörizm, sadece Suriye için değil tüm dünya için tehlike oluşturmaktadır” dedi.