Barzani yanlısı gruplara Nusra’yla işbirliği suçlaması
Suriye’de Mesud Barzani ve Türkiye yanlısı diye nitelenen Kürt grupların YPG’ye karşı el-Kaide bağlantılı gruplarla işbirliği yaptığı öne sürüldü.
YDH- Xeber24 adlı internet sitesinin bildirdiğine göre Azadi ve el-Parti (Suriye KDP’si) gibi partiler, radikal İslami örgütlere bağlı militanlarla Gel Ağa bölgesine yönelik saldırıda işbirliği yaptı.
Habere göre taraflar arasındaki işbirliği ile Rimeylan'ın 24 saat içinde kontrol altına alınması hedeflendi.
Haberini isminin açıklanmasını istemeyen güvenilir kaynaklara dayandıran Xeber24, 3 gün önce Tel Kecer'de düzenlenen gizli bir toplantıda, petrol bölgesi Rimeylan'ı 24 saat içinde kontrol altına alacak şekilde saldırı planı hazırlandığını bildirdi.
Siteye açıklama yapan kaynaklar bu toplantıya ''Ahrar Şam, el-Parti'nin Hekim Beşşar cephesine bağlı Birhak ailesi, el-Parti ile ilişkili Selahaddin Tugayı, Kürt Gelecek Hareketine bağlı Meş’al Tugayı, Irak-İslam Devleti ve Nusra cephesi'' katıldı.
Bu toplantıdan sonra Tel Alu, Ali Ağa, Kerhok gibi Gel Ağa bölgesine bağlı noktalara saldırılar düzenlendi.
Yine Hawarnews'in aktardığına göre, bu toplantıdan önce de el-Parti, Azadi ve Nusra örgütünün katılımı ile saldırı planlarının konuşulduğu bir toplantı düzenlendi.
İlgili Haberler
Şeybani: Mekke İttifakı’na katılmayı değerlendiriyoruz
31 Ekim 2026 16:08
Suriye’deki güvenlik karmaşası Lübnan’ı da tehdit ediyor
28 Ekim 2026 11:11
Ürdün ve Suriye'den Dera saldırıları için ortak soruşturma kararı
28 Ekim 2026 02:43
Suudi basını: İsrail ile Suriye geçen hafta savaşın eşiğine geldi
27 Ekim 2026 21:48
