“Suryeli Hıristiyan din adamları Türkiye’de”

img
“Suryeli Hıristiyan din adamları Türkiye’de” YDH

Bir İngiliz milletvekili, kaçırılan Suriyeli Hıristiyan din adamlarının Türkiye’de tutulduklarını öne sürdü.




YDH- El Hakika gazetesine demeç veren bir İngiliz milletvekili Rum Ortodoks ve Süryani Ortodoks piskoposların hala hayatta olduklarını ve Türkiye’de bulunduklarını iddia etti.

Konunun hassasiyetinden dolayı isminin açıklanmasını istemeyen İngiliz milletvekili Suriye Ulusal Konsey'inden George Sabra ve Abdülahed Stifo'nun zaman zaman psikoposları ziyaret ettiğini ifade etti.

Amerikan Kongresinde yer alan Demokrat Parti üyesi Pensilvanyalı Charlie Dent adlı dostundan aldığı kesin bilgilere göre piskoposların Suriye sınırına yakın bir köyde, Suriye Ulusal Konseyi ve Müslüman Kardeşler'e bağlı bir silahlı grubun elinde tutulduğunu belirten İngiliz parlamenter, piskoposların İstanbul'a taşınmış olabileceği yönünde de bilgiler bulunduğunu ifade etti. 

Piskoposlar, yaklaşık 5 ay önce, Halep kırsalındaki Kefr Deel köyünde insani yardım ulaştırmaya çalışırken silahlı gruplar tarafından kaçırılmıştı.

Öte yandan, Nebl ve Zehra köylerindeki halk komitelerinin Nusra Cephesi’nin saldırılarına karşı direndiği bildirildi.

El-Meyadin televizyonu, Halep kırsalında yer alan Şiilerin yaşadığı Nebl ve Zehra köylerinin, Nusra'nın saldırısına, Halk Komitelerin direnişi ile karşılık verdiğini aktardı.

Şiddetli geçen çatışmalarda Halk Komitelerinden 15 kişinin hayatını kaybettiği Nusra Cephesi’nden de onlarca kişinin öldürüldüğü bildirildi. 

Son çatışmaların bir yıldır iki köyü kuşatma altında tutan Nusra Cephesi’nin en şiddetli saldırılarından biri olduğu belirtiliyor.