Kürtlerle silahlı gruplar arasında görüşmeler başladı

img
Kürtlerle silahlı gruplar arasında görüşmeler başladı YDH

Suriyeli Kürtlerle bölgeye saldıran silahlı grupların ateşkes görüşmesi başlattıkları bildirildi.




YDH-Kurdpress’e demeç veren Kobani Yerel Meclisi Üyesi Enver Muslim, Kürt bölgelerine saldıran silahlı grupların temsilcileriyle dün görüşmeler yaptıklarını açıkladı.

Enver Muslim, dün Ahmed Reşad adlı bir arkadaşıyla Kobani’nin Horus köyüne giderek buradaki silahlı grupların temsilcileriyle görüştüğünü belirterek yaptıkları iki saatlik görüşmenin ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri verdi:

“Bu görüşmede Nusra’nın temsilcisi yoktu; ama diğer grupların temsilcileri bulunuyordu. Biz, açıkça daha önce Özgür Suriye Ordusuyla YPG arasında yapıldığı gibi bir anlaşma imzalayabileceğimizi ve bunun da bölgede sükunetin garantisi olabileceğini söyledik ve aşırı gruplarla anlaşma yapmak istemediğimizi ifade ettik.

Onlar da bazı isteklerde bulundular ve YPG’nin bazı bölgelerden çekilmesi durumunda tüm çatışmaların duracağını söylediler. Dünkü görüşmeden sonra bugün söz konusu silahlı gruplara iletilecek cevabı belirlemek üzere YPG komutanlarının toplanması kararlaştırıldı. Eğer YPG’deki arkadaşlarımız dünkü görüşmede dile getirilen talepler konusunda bir neticeye varırsa, biz de bugün akşam bunu o silahlı gruplara iletebiliriz.”

Öte yandan kendini İslami Kürt Cephesi adlı bir silahlı grubun komutanı olarak tanıtan Emir Abdullah el-Kurdi, bugün yazılı bir açıklama yaparak “dünyevi hakimiyet ve çıkar peşindeki hiç kimsenin Kürtleri istismar etmesine izin vermeyeceğiz” dedi.