Son Dakika
İnşa

Suriye konusunda BM’de bu kez uzlaşma sağlandı

26 Eylul 2013 Bu sayfayı yazdır

BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyeleri arasında Suriye’deki kimyasal silahlarla ilgili çıkarılacak kararın taslağı konusunda uzlaşma sağlandı.

Suriye konusunda BM’de bu kez uzlaşma sağlandı
Suriye konusunda BM’de bu kez uzlaşma sağlandı YDH
Yazı boyutu
100%
1 dk okuma

YDH-Reuters haber ajansı, Amerika, Rusya, Fransa, İngiltere ve Çin, Suriye’deki kimyasal silahlarla çıkarılacak kararın çerçevesi konusunda anlaştı.

Diplomatik kaynaklar, uzlaşmanın Güvenlik Konseyi’ne daimi üye olan ülkelerin dışişleri bakanlarının  BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’la yaptıkları toplantıda sağlandığını açıkladı.

Haber içi

ABD ve Avrupalı müttefiklerinin kimyasal silah gerekçesiyle Suriye’ye yapmayı planladıkları saldırının başarısız olmasından sora gündeme gelen yeni karar tasarısının çok yakında BM Güvenlik Konseyi’nde oylamaya sunulacağı bildirildi.

Diplomatik kaynakların bildirdiğine göre Güvenlik Konseyi toplantısında Suriye’de siyasi çözüm konusunu görüşmek için yapılması düşünülen 2. Cenevre Konferansının da ele alınacağını bildiriyor.

İlgili Haberler