ÖSO, cihatçı gruplara katılıyor

img
ÖSO, cihatçı gruplara katılıyor YDH

Özgür Suriye Ordusuna bağlı grupların, cihatçı silahlı gruplara katılmaya başladığı bildirildi.




YDH-El Meyadin televizyonu, yönetime karşı savaşan silahlı grupların kendi aralarında yaşadıkları son çatışmaların ardından Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı grupların cihatçı gruplara katılmaya başladığını bildirdi.

Haberde Nusra Cephesi, İslam Tugayları, Ahraru’ş- Şam, Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) gibi ana cihatçı grupların para, silah ve militan bakımından en çok dış desteğe sahip olan en etkili gruplar olduğu; ancak şimdiye kadar medyada bunların eylemlerinin Özgür Suriye Ordusu’na mal edildiği bildirildi.

Cihatçı grupların Suriye’de bir İslam emirliği kurma çabası içerisinde olduğunun belirtildiği haberde ÖSO’ya bağlı grupların da son dönemlerde cihatçı gruplara katılmaya başladığı ifade edildi.

Haberde geçtiğimi hafta ÖSO’ya bağlı Rakka ve Muntasır Billah devrimcileri adlı iki grubun Nusra Cephesi’ne, ÖSO’ya bağlı Selahaddin Tugayları ile 313 Tugayının da Irak-Şam İslam Devletine biat ettiği bildirildi.

Son olarak 13 silahlı grubun Ulusal Koalisyon’u ve atadığı geçici hükümeti tanımadığına dikkat çekilen haberde bu 13 gruptan en az 3’ünün Özgür Suriye Ordusu içinde yer aldığı ifade edildi.

Azaz’da Irak-Şam İslam Devleti ile savaşan Kuzey Fırtınası grubunun da Nusra, Tevhit ve İslam Tugayları’ının yer aldığı bu 13 gruba destek verdiğinin belirtildiği haberde Özgür Suriye Ordusu Komutanı Selim İdris’in yaşanan bu son gelişmeler üzerine Paris ziyaretini yarıda keserek Suriye’ye döndüğü ve İslamcı gruplarla görüşmelere başladığı bildirildi.