“Türk tankları el-Kaide mevzilerini bombaladı”

img
“Türk tankları el-Kaide mevzilerini bombaladı” YDH

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye sınırındaki el-Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti adlı gruba ait mevzileri bombaladığı iddia edildi.




YDH-Suriye’den yayın yapan Şariu’s- Suri adlı internet sitesinin Azaz’daki kaynaklarına dayandırdığı haberine göre Türkiye tankları, Irak-Şam İslam Devleti örgütünün Bab Seleme sınır kapısına yakın noktalarını bombaladı.

Öte yandan Amerikan Fox News kanalı Türkiye'nin, Suriye muhalefetinin rejime karşı savaşta yardım için çağırdığı aşırılık yanlısı grupların artan etkisinden dolayı endişeli olduğunu belirtti.

Türk hava sahasını, Suriye kaynaklı herhangi bir saldırıdan korumak üzere 300 Amerikan askerinin konuşlandırıldığı Türkiye'de, terörist faaliyetlerinin kendi topraklarını da içine alabilecek şekilde genişlemesinden kaygı duyulduğu belirtildi. 

Fox News televizyon kanalına göre, içinde Amerikan istihbaratından eski analistleri barındıran Stratford araştırma kurumu, Türkiye hükümetinin sınır kapılarını kapatmasına rağmen IŞİD'in yüzlerce militanını Türkiye topraklarına gönderdiğini aktardı.

Kanal, Türkiye ile Suriye arasındaki sınırın çok uzun olduğunu ve üzerinde kontrol sağlamanın çok zor olduğunu da belirtti.