El-Kaide, Körfez müftilerinin bile sabrını taşırdı

img
El-Kaide, Körfez müftilerinin bile sabrını taşırdı YDH

El- Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti adlı örgütün eylemleri, Körfez ülkelerindeki dini çevrelerle basının da tepkisine neden olmaya başladı.




YDH- Birleşik Arap Emirliklerinden yayın yapan Suudi televizyon kanalı el-Arabiya, Suriye halkından sonra Körfez ulemasının da Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı el-Kaide bağlantılı örgüte öfkesini açıkça dile getirmeye başladığını bildirdi.

Haberde, Körfez ülkelerindeki dini otoritelerin IŞİD’in eylemlerini dine ve Suriye devrimine aykırı olarak nitelediği ve Suriye’ye savaşmak için gidenlerden bu örgüte katılmamalarını istediği belirtildi.

IŞİD’in Suriye ordusuyla savaşmak yerine Özgür Suriye Ordusu’yla savaştığını belirten El Arabiya televizyonu, örgütün hakim olduğu bölgelerde de kendine özgü bir yaşam tarzı dayatması sebebiyle Suriye halkının da öfkesini kazandığını ifade etti.

El-Kaide’yi İran ve Suriye yönetiyor

11 Kasım’da Katar’da kurulan Ulusal Koalisyon adlı muhalif örgütün basın bürosu yetkililerinden Muhammed Sermini, “İran ve Suriye, el-Kaide’ye nüfuz etti, bu örgütü Suriye devrimini yok edecek ve kendi çıkarlarını temin edecek şekilde yönetiyorlar” dedi.

Sermini’nin IŞİD’in dünyada Suriye yönetiminin alternatifiymiş gibi bir algı oluşturduğunu söylediğini belirten el-Arabiya televizyonu, Körfez ulemasıyla basınının da IŞİD’in eylemlerini dine ve Suriye devriminin ilkelerine aykırı diye nitelediğini ifade etti.