Şam: Bazı ülkeler elçiliklerini yeniden açmak istiyor

img
Şam: Bazı ülkeler elçiliklerini yeniden açmak istiyor YDH

Suriye Dışişleri Bakanlığı, daha önce diplomatik ilişkilerini kesen bazı ülkelerin elçiliklerini yeniden açmak için kendileriyle temas kurduğunu açıkladı.




YDH-Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad Şam’da halen 43 ülkenin diplomatik temsilciliğinin aktif olduğunu açıkladı.

SANA haber ajansının bildirdiğine göre Şam Üniversitesinde düzenlenen bir toplantıda konuşan Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, “Suriye’nin diplomatik ilişkileri devam ediyor. Suriye’de halen 43 ülkenin diplomatik temsilciliği bulunuyor. Suriye, sanıldığı gibi yalnız bir ülke değildir” dedi.

Daha önce Suriye ile diplomatik ilişkisini kesen bazı ülkelerin elçiliklerini tekrar açmak için kendileriyle temasta olduğunu belirten Mikdad, Suriye’nin de birçok ülkedeki diplomatik temsilciliğinin açık olduğunu söyledi.

Suriye’nin bazı ülkelerle diplomatik ilişki istemediği elçiliğini açmadığını belirten Faysal Mikdad, Körfez’deki bazı Arap ülkeleriyle ilgili olarak da “Onlar, Suriye halkının kanının dökülmesi için yüz milyarlarca dolar harcadılar. Bu paraları teröristlere ve İsrail’e vermek yerine kendi halklarının çıkarları için kullanabilirlerdi” dedi.