Silahlı gruplar Yermuk’ten çekilmeye başladı

img
Silahlı gruplar Yermuk’ten çekilmeye başladı YDH

Silahlı grupların Şam’daki yermuk Filistin mülteci kampından çekilmeye veya Filistinlilere teslim olmaya başladıkları bildirildi.




YDH- Fars haber ajansına demeç veren Fethu’l İntifada Siyasi Büro Üyesi Yasir el-Masri, Yermuk Kampındaki silahlı grupların kamptaki Filistinli gruplarla yaptıkları anlaşma çerçevesinde Yermuk’ten çekilmeye başladıklarını söyledi.

Filistin Fethu’l- İntifada Siyasi Büro Üyesi Yasir el-Masri, “Silahlı gruplar birkaç gündür Yermuk kampından çekiliyor. Kampa giren yardım komiteleri kampta yaşayan halka gıda ve ilaç dağıtımına baladı” dedi.

Silahlı grupların kuşatma altında tutulan kamptaki zorlu şartlardan dolayı önce ateşkes anlaşması imzalamaya sonra da Filistinli gruplara teslim olmaya mecbur kaldıklarını belirten Yasir el-Masri, “silahlı gruplar, hayatların garanti edilmesi karşılığında anlaşmayı kabul ettiler, Suriye yönetimine de geleceklerinin garanti edilmesi karşılığında silahlarını teslim etme sözü verdiler” dedi.

Filistinli örgütler, Yermuk kampındaki silahlı militanların bir kısmının kaptan çekildiğini, bir kısmının ise Filistinlilere teslim olmayı kabul ettiğini açıkladı.

Fars haber ajansına demeç veren bir başka Filistinli ise Suriye yönetiminin birkaç hafta içerisinde kampta onarımlara başlayacağını ve çatışmalar sebebiyle başka yerlere göçen Filistinlilerin tekrar evlerine döneceğini açıkladı.