Beşşar Caferi: 300 Suudi terörist yakalandı

img
Beşşar Caferi: 300 Suudi terörist yakalandı YDH

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, Suriye’de binlerce Suudi militanın öldürüldüğünü 300’ünün de sağ olarak ele geçirildiğini açıkladı.




YDH-CNN International’in haberine göre Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, Suudi Arabistan’ın cezaevlerindeki el-Kaide ve benzeri grupların mensuplarını Suriye’ye savaş için gönderdiğini belirterek bunlardan 300 tanesinin sağ olarak ele geçirildiğini açıkladı.

Beşşar Caferi, BM Genel Kurulu toplantısından sonra gazetecilere yaptığı açıklamada “Suriye’ye savaş için gelen Suudi teröristlerin tamamı Suudi istihbarat servisinin bilgisi dahilinde geliyor. Bu kişilerin bir kısmı Arabistan’da idam cezasına bir kısmı da uzun hapis cezalarına mahkum edilmiş kişiler. Suudi yönetimi bu kişileri Suriye’de savaşmaları için serbest bırakıyor” dedi.

Suriye’nin BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, Suudi Arabistan’da cezaevlerinde bulunan militanların serbest bırakıldıktan sonra Suudi istihbaratının koordinasyonu ile Ürdün ve Lübnan sınırından Suriye’ye geçirildiğini söyledi.

Son çatışmalarda binlerce Suudi teröristin öldürüldüğünü belirten Caferi, 300 Suudi militanın da sağ olarak ele geçirildiğini ifade etti.



Makaleler

Güncel