Riyad Hicab Almanya’dan sığınma talep etti

img
Riyad Hicab Almanya’dan sığınma talep etti YDH

Suriye başbakanıyken Ürdün’e kaçarak muhaliflere katılan Riyad Hicab’ın Almanya’dan sığınma talebinde bulunduğu açıklandı.




YDH-Almanya ve Ürdün’deki kaynaklar, Suriye Eski Başbakanı Riyad Hicab’ın Almanya’da siyasi sığınma hakkı için başvuruda bulunduğunu ortaya çıkardı.

El-Hakika’ya konuşan kaynaklar, Ağustos 2012’de Suriye hükümetindeki görevinden istifa ederek yurt dışına kaçan Hicab, siyasetçileri ve aktivistleri davet ederek görüşlerini dinleyen Koerber Stiftung Vakfı’nın davetlisi olarak Berlin’e gitti.

Berlin’de Almanya Federal Meclisi üyeleriyle de bir araya gelen Hicab, daha sonra siyasi sığınma talebini sunmak için Almanya Göç ve İltica Bürosu’na gitti.

El-Hakika, Koerber Stiftung Vakfı’nın Almanya’daki İsrail yanlısı lobilerle en güçlü bağı olan bir vakıf olduğunu belirtti.

Almanya Göç ve İltica Bürosu, Hicab’ın sığınma hakkı talebinde bulunup bulunmadığını doğrulamazken Hicab’ın 14-15 Kasım tarihleri arasında büroya uğradığını teyit etti.

Riyad Hicab, başbakanken Ürdün’e sığınmış, Ürdün Dışişleri Bakanlığı tarafından ağırlanmıştı. Ürdün istihbaratının, Hicab’ın yurt dışına kaçışını Katar ve Amerika’nın yardımıyla gerçekleştirdiği, uzun bir süre Hicab’a destek vermiş olsa da son dönemlerde bu desteğini çektiği bildiriliyor.

Daha önce de Hicab’ın AB’ye vize başvurusunda bulunduğu; ancak başvurusunun reddedildiği bildirilmişti.