ÖSO komutanına ÖSO’nun parasını çalma suçlaması

img
ÖSO komutanına ÖSO’nun parasını çalma suçlaması YDH

Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Kasım Saadeddin’in Suudi Arabistan tarafından gönderilen 12 milyon doları çalmakla suçlandığı bildirildi.




YDH-El Hakika’nın haberine göre, Fransa Savunma Bakanlığı, ÖSO’nun önemli komutanlarından Albay Kasım Saadeddin’in Ekim ayındaki görüşme teklifini geri çevirdi.

Özgür Suriye Ordusu komutanlarından Albay Kasım Sadeddin, Suudi Arabistan’ın gönderdiği 12 milyon doları çalmakla suçlanıyor. Humus Askeri Konseyi Başkanı olan Sadeddin Yüksek Askeri Konsey’in de üyesiydi.

El-Hakika’nın haberine göre Kasım Saadeddin, Fransa Meclisi’ndeki Siyonist lobilerin davetlisi olarak Bender Bin Sultan ve Suudi Arabistan’ın Koalisyon’daki temsilcisi olan Mişel Kilo’nun yardımıyla geçtiğimiz ekim ayında Fransa’ya gitmişti.

Fransa Savunma Bakanlığı yetkilileriyle, ÖSO’nun yeniden oluşturulması üzerine görüşmelerde bulunması bekleniyordu.

Sadeddin’in 12 milyon doları İstanbul’daki banka hesabına geçirdiğinin ortaya çıkması üzerine Fransa Savunma Bakanlığı, Sadeddin’le olan görüşmesini iptal etti.

Askeri Konsey’in kurucusu olan Tuğgeneral Mustafa eş-Şeyh de geçtiğimiz aylarda İsveç’e siyasi sığınma talebinde bulunmuştu.