‘Colani’yi Suriye’ye Bağdadi gönderdi’

img
‘Colani’yi Suriye’ye Bağdadi gönderdi’ YDH

Irak-Şam İslam Devleti ile diğer silahlı gruplar arasındaki savaş, propaganda alanında da artarak devam ediyor.




YDH- Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı grupla, başta İslami Cephe olmak üzere diğer silahlı gruplar arasındaki savaş ikinci haftasına girerken, IŞİD el-Kaide’nin Suriye’deki diğer kolu olan Nusra Cephesi’ne karşı da propaganda savaşı veriyor.

Kendisini İran ve Suriye’nin piyonu olmakla ve ‘Suriye Devrimi’ni çalmaya çalışmakla suçlayan İslami Cephe’yi Irak’taki Uyanış Konseyleri’nin rolünü oynayarak İran, Suudi Arabistan, Rusya ve ABD’ye hizmet etmekle suçlayan IŞİD, Nusra Cephesi’ni de vefasızlıkla itham ediyor.

İslami Cephe ve ÖSO’nun liderleri aracılığıyla yönelttiği suçlamalara kendine yakın siteler ve sosyal medya üzerinden cevap veren IŞİD yanlıları, İslami Cephe’nin küresel cihat projesini ve Irak ve Suriye’de kurulan İslam devletini baltalamak için çeşitli yabancı istihbarat servislerinin paralı askeri olmakla suçluyor.

IŞİD yanlıları, el-Kaide’nin Suriye’deki diğer uzantısı olan Nusra Cephesi’ni de düşman kategorisinden uzak tutmuyor.

Ebu Abdullah Şami adlı twitter hesabından yapılan açıklamada Nusra Cephesi’nin kendisini kuran IŞİD’in emrine itaatsizlik ettiği belirtilerek, Nusra Cephesi’nin Irak-Şam İslam Devleti tarafından kurulduğuna dikkat çekiliyor.

Nusra Cephesi’nin IŞİD’in bir kolu olduğunun belirtildiği açıklamada Ebu Muhammed Colani’nin Suriye’ye IŞİD Lideri Ebu Bekir Bağdadi tarafından gönderildiği, IŞİD’in Nusra’yı adam ve silah bakımından desteklediği; ancak Bağdadi’nin Irak-Şam İslam Devleti’ni ilan etmesi üzerine Colani’nin kendilerinden ayrıldığı öne sürülüyor.

Öte yandan el-Meyadin televizyonu, silahlı gruplar arasında ikinci haftasına giren çatışmalarda IŞİD’in İslami Cephe’ye ağır kayıplar verdirerek Rakka kentinin büyük bir bölümüne hakim olduğunu bildirdi.

İslami Cephe ve Mücahitler Ordusu adlı grupların saldırıları sebebiyle Halep’in bazı bölgelerinden çekilen IŞİD’in halep’te bu örgütlere karşı bombalı araç saldırılarıyla ağır kayıplar verdirdiği bildiriliyor.

 



Makaleler

Güncel