Silahlı gruplardan Cenevre için ön şart

img
Silahlı gruplardan Cenevre için ön şart YDH

Suriye’deki bazı silahlı gruplar soruna siyasi çözüm bulunmasını öngören Cenevre-2 Konferansına katılmak için ön şartlar ileri sürdü.




YDH-İslam Tugayları, Mücahitler Ordusu ve İslami Birlik adlı silahlı grupların oluşturduğu koalisyonlar yayımladıkları ortak bildiride Cenevre konferansı konusunda dört şart ileri sürdü.

Daha önce Cenevre Konferansını reddeden ve katılanları da ‘hain’ olarak niteleyen silahlı gruplar, yayımladıkları bildiride “halkın kendini korumak için silahlandığını ve devrimin devam ettiğini” belirterek kendilerini silahlandıran Katar ve Türkiye’ye teşekkür etti. 

Bildiride şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye, Katar ve dost devletlere, devrimin sürmesi adına ve halkın acılarını dindirmek adına yaptığı yardımlardan ve oynadıkları rollerden dolayı teşekkür ederiz. Bizim Cenevre'ye katılımımız için verdikleri uğraş için de teşekkür ederiz; ancak aşağıdaki şartlar gerçekleşmediği sürece siyasi çözümü reddediyoruz.

1-Tutukluların tamamen serbest bırakılması, rejimim kuşatma altındaki bölgelerden geri çekilmesi ve vahşi bombalamaların durdurulması.

2-Rejimin, başındaki ile birlikte tüm kurumlarının ve güvenlik görevlilerinin görevini bırakması ve hesaba çekilmeleri.

3-Rejime, halka şiddetinde yardım eden tüm mezhepçi militanların sınır dışı edilmesi. 

4- Rejimden sonra kurulacak yeni devletin şekli ile ilgili ve İslami kimliğimizle çelişen herhangi bir maddenin dayatılmaması.”

Yayımlanan ortak bildiriyi İslami Birlik, Micahitler Ordusu ve İslam Tugayı adlı örgütler imzaladı.



Makaleler

Güncel