Zebedani’de ulusal uzlaşma anlaşması

img
Zebedani’de ulusal uzlaşma anlaşması YDH

Suriye ordusu ile silahlı grupla arasında Şam yakınlarındaki Zebedani bölgesinde ulusal uzlaşma anlaşması imzalandığı bildirildi.




YDH-Fars haber ajansının bildirdiğine göre Suriye ordusu ile silahlı gruplar arasında yapılan anlaşma çatışmaların birkaç gün içerisinde durdurulmasını öngörüyor.

Suriye ordusu ile silahlı gruplar arasında daha önce de Şam civarındaki Berze, Muaddamiye ve Babila’da ulusal uzlaşma anlaşması yapıldığının hatırlatıldığı haberde Zebedani’deki anlaşmanın da birkaç gün içerisinde yürürlüğe gireceği ifade edildi.

Öte yandan Doğu Guta’da yer alan Harasta bölgesindeki yüzlerce ailenin Suriye ordusu ile silahlı gruplar arasında yapılan anlaşma çerçevesinde bulundukları bölgelerden tahliye edilmeye başlandığı bildirildi.

Ancak Harasta bölgesinden sivillerin güvenli bir şekilde tahliyesini öngören anlaşmanın diğer bölgelerdeki gibi bir ulusal uzlaşma anlaşması olmadığını belirten kaynaklar, Harasta bölgesindeki silahlı grupların ulusal uzlaşma anlaşmasına karşı olduğunu ve hatta yönetimle anlaşmaya varan diğer silahlı grupları tehdit ettiklerini söyledi.



Makaleler

Güncel