Yabrud zaferi neden kısa sürdü

img
Yabrud zaferi neden kısa sürdü YDH

Kalamun’daki stratejik öneme sahip Yabrud ilçesinin beklenenden kısa sürede silahlı grupların temizlenmesinde istihbaratın önemli bir rol oynadığı bildirildi.




YDH-Fars haber ajansının bildirdiğine göre Suriyeli askeri kaynaklar, Yabrud’da tıpkı Kusayr’daki gibi çok sayıda tünel bulunduğunu açıkladı.

Suriye ordusu ile Hizbullah’ın yaptıkları koordineli operasyonla Yabrud’un beklenenden kısa sürede silahlı grupların işgalinden kurtarılmasında tünellerin yerlerini gösteren haritaların ele geçirilmesinin önemli bir rol oynadığı ifade edildi.

Temizlik operasyonundan önce tespit edilen tünellerin imha edildiğini belirten kaynaklar, silahlı grupların lojistik ikmalinin kesilmesiyle operasyonda hızlı sonuç alındığını söyledi.

Suriye ordusunun kente hakim olduktan sonra ele geçirdiği tünellerin bazısının 90 metre derinliğe sahip olduğunun belirtildiği haberde, militanların önemli bir kısmının Rankos bağlantı yoluna açılan bu tüneller aracılığıyla kaçtığı bildirildi.

Yabrud’taki operasyondan kaçan militanların Filita’ya gittiklerini belirten askeri kaynaklar, Suriye ordusunun Yabrud’dan sonraki önceliğinin Filita kenti olacağını söyledi.

Yabrud savaşını “savaşların anası” olarak niteleyen silahlı grupların kaçtıkları Rankos ve Filita’da toplandıklarını belirten kaynaklar, bu bölgelerin de temizlenmesi ile Kalamun’un tümüyle kontrol altına alınmış olacağını söyledi.



Makaleler

Güncel