Nusra Cephesi: Yabrud'u sattılar

img
Nusra Cephesi: Yabrud'u sattılar YDH

Nusra Cephesi, diğer silahlı grupları kalamun’daki stratejik öneme sahip Yabrud’u satmakla suçladı.




YDH-El Alem televizyonunun haberine göre Nusra Cephesi liderlerinden Abdullah Şami, diğer silahlı grupları Yabrud’da tutmaya çalıştıklarını; ancak diğer grupların kaçışını önleyemediklerini söyledi.

Abdullah Şami, Yabrud kenti yakınlarındaki tepelerin Suriye ordusunun eline geçmesi üzerine diğer tüm silahlı grupların kaçmaya başladığını belirterek kentte kalan az sayıdaki militanla savaş verdiklerini ifade etti.

Kentin düştüğünü öne sürerek kaçan grupları geri dönmeye ikna etmeye çalıştıklarını belirten Şami, bir grubun geri döndüğünü ve stratejik öneme sahip Mar Marun tepesini kontrol altında tutmakla görevlendirildiğini söyledi ve “ancak Suriye ordusu hiçbir direnişle karşılaşmadan burayı ele geçirdi” dedi.

Abdullah Şami, silahlı grupların komutanlarının bir süre önce yaptıkları bir toplantıda Yabrud’dan çekilmeyi ve bu bölgeyi Suriye ordusuna teslim etmeyi kararlaştırdıklarını öne sürerek Nusra Cephesi ile birkaç grubun öğleye kadar kentte kaldığını ve diğer grupların kaçışını durdurmaya çalıştığını; ancak bunda başarılı olamadığını söyledi.



Makaleler

Güncel