Cemal Maruf: Silah desteği durdu

img
Cemal Maruf: Silah desteği durdu YDH

Dostlar Grubu üyesi istihbarat yetkililerinin silah desteği vaat ettiği Suriye Devrimciler Cephesi, kendilerine yapılan silah yardımlarının durduğunu açıkladı.




YDH-Daily Telegraph gazetesinin haberine göre Suriye Devrimciler Cephesi adlı silahlı grubun lideri Cemal Maruf, Suudi Arabistan ve ABD’den para desteği aldıklarını; ancak silah desteğinin durduğunu açıkladı.

Diğer silahlı gruplar tarafından hırsızlık yapmakla, adlığı dış desteklerle servet yapmakla ve lüks içinde bir hayat sürmekle suçlanan Cemal Maruf, kendisine ve grubuna yöneltilen suçlamaları reddetti.

Cemal Maruf, 3 hanımı ve 13 çocuğu olduğunu; ancak diğer grupların iddialarının aksine özel bir otomobile bile sahip olmadığını belirterek kendi evinden ayrıldıktan sonra halen ele geçirdikleri Suriye ordusuna ait bir binada yaşadığını söyledi.

Geçen üç yılda Suudi Arabistan’dan 4 milyon dolar, ABD’den de bir miktar para aldığını doğrulayan Cemal Maruf,  aldığı paraları grubunun askeri konseyi arasında paylaştırdığını söyledi.

Cemal Maruf, silah desteği konusunda da kendilerine yeni nitelikli silahlar verileceğine dair vaatlerde bulunulduğunu; ancak yapılan silah yardımlarının durdurulduğunu ifade etti.

Daha önce İdlib’e bağlı Cebel Zaviye’de Suriye Şehitleri Tugayı adlı bir grubun liderliğini yapan Cemal Maruf, diğer İslamcı gruplara karşı ılımlı olarak nitelendirilerek Batılı ülkelerin desteğini kazanmıştı.

Başta el-Kaide bağlantılı örgütler olmak üzere diğer İslamcı gruplar Cemal Maruf’u CIA’nın kontrolünde olmakla suçluyor.



Makaleler

Güncel