Arap Birliği: Suriye’nin sandalyesini muhaliflere vermedik

img
Arap Birliği: Suriye’nin sandalyesini muhaliflere vermedik YDH

Arap Birliği, Suriye’nin Birlik içerisindeki sandalyesinin muhaliflere verilmediğini açıkladı.




YDH-Kuveyt resmi haber ajansına demeç veren Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed bin Hilli, Suriye’nin Arap Birliği bünyesindeki temsilciliğinin boş tutulduğunu söyledi.

Ahmed bin Hilli, “Suriye’nin Arap Birliği’ndeki sandalyesi hala boş; 25-26 Mart tarihinde Kuveyt’te yapılacak toplantıda da boş olarak kalacak” dedi.

Suriye temsilciliğinin muhaliflere verilmediğini belirten Ahmed bin Hilli, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi’nin Kuveyt’te yapılacak toplantıda bu konuyla ilgili olarak Ulusal Koalisyon adlı muhalif grubun temsilcileriyle istişarelerde bulunacağını söyledi.

Ulusal Koalisyon adlı muhalif grubun Başkanı Ahmed Carba, daha önce yaptığı Kahire ziyaretinde Nebil Arabi ile görüşmüş ve Arap Birliği’nin Kuveyt’te yapılacak toplantısında Suriye’nin sandalyesinin kendilerine verilmesini talep etmişti.

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Ahmed bin Hilli, Ulusal Koalisyon Başkanı Ahmed Carba’nın Kuveyt’te yapılacak toplantıya ‘Suriye halkının meşru temsilcisi’ sıfatıyla katılacağını ve orada bir konuşma yapacağını söyledi.

    



Makaleler

Güncel